LASTİK İŞ yılbaşı

KARTEPE’DE SERAMİKTEN SANATA

EĞİTİM 05.12.2023 - 10:25, Güncelleme: 05.12.2023 - 10:25
 

KARTEPE’DE SERAMİKTEN SANATA

Kartepe Belediyesi bünyesinde bulunan KAR-MEK’te 8 bin yıllık tarihi geçmişi olan Seramik Kursu Kartepeli kadınlardan büyük ilgi görüyor.

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın öncülüğünde yeni eğitim öğretim dönemine başlayan KAR-MEK kurslarından, 8 bin yıllık tarihi geçmişi olan Seramik Kursu Kartepeli kadınlardan büyük ilgi görüyor.   TARİH YAŞATILIYOR Tarihteki ilk seramiğin M.Ö. 6000 yıllarında Anadolu'da üretildiği biliniyor. Çatalhöyük'te yapılan kazılarda bulunan seramik parçaları, aradan 8000 yıl geçtiği halde bozulmadan günümüze ulaşmayı başarmış. Seramik üretim sürecinde bir devrim yarattı, yeni formlar ve estetik deneyler yapma konusunda daha fazla özgürlüğün kapılarını açtı. Derbent Mahalle Konağı’nda verilen eğitimde Kartepeli kadınlar hayallerini sanata dönüştürüyorlar.   GÜZEL ESERLER ORTAYA ÇIKIYOR Seramik kursu hakkında bilgi veren Eğitmen Songül Adıyaman, “Seramik her zaman içsel sanat niteliklerine sahipken, seramik çarkının kullanılmaya başlanmasıyla seramik artık sanat yapmanın en önemli formlarından biri haline geldi. Burada öğrencilere hangi ürünü hangi teknikle yapabileceklerini gösteriyoruz. Ondan sonra hayalleri doğrultusunda eserlerini ortaya çıkarıyorlar. Kursumuzu yeni açılmasına karşın çok güzel eserler ortaya çıktı. Hazırlanan ürünlerin satışı olmakla birlikte öğrenciler kendi evleri ve sevdiklerine hediye etmek içinde seramikten ürünler hazırlıyorlar” açıklamasında bulundu.  
Kartepe Belediyesi bünyesinde bulunan KAR-MEK’te 8 bin yıllık tarihi geçmişi olan Seramik Kursu Kartepeli kadınlardan büyük ilgi görüyor.

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın öncülüğünde yeni eğitim öğretim dönemine başlayan KAR-MEK kurslarından, 8 bin yıllık tarihi geçmişi olan Seramik Kursu Kartepeli kadınlardan büyük ilgi görüyor.

 

TARİH YAŞATILIYOR

Tarihteki ilk seramiğin M.Ö. 6000 yıllarında Anadolu'da üretildiği biliniyor. Çatalhöyük'te yapılan kazılarda bulunan seramik parçaları, aradan 8000 yıl geçtiği halde bozulmadan günümüze ulaşmayı başarmış. Seramik üretim sürecinde bir devrim yarattı, yeni formlar ve estetik deneyler yapma konusunda daha fazla özgürlüğün kapılarını açtı. Derbent Mahalle Konağı’nda verilen eğitimde Kartepeli kadınlar hayallerini sanata dönüştürüyorlar.

 

GÜZEL ESERLER ORTAYA ÇIKIYOR

Seramik kursu hakkında bilgi veren Eğitmen Songül Adıyaman, “Seramik her zaman içsel sanat niteliklerine sahipken, seramik çarkının kullanılmaya başlanmasıyla seramik artık sanat yapmanın en önemli formlarından biri haline geldi. Burada öğrencilere hangi ürünü hangi teknikle yapabileceklerini gösteriyoruz. Ondan sonra hayalleri doğrultusunda eserlerini ortaya çıkarıyorlar. Kursumuzu yeni açılmasına karşın çok güzel eserler ortaya çıktı. Hazırlanan ürünlerin satışı olmakla birlikte öğrenciler kendi evleri ve sevdiklerine hediye etmek içinde seramikten ürünler hazırlıyorlar” açıklamasında bulundu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.