KBB hat 41
LASTİK İŞ yılbaşı

Kocaeli’de bulunan yaylalar

KOCAELİ 18.04.2022 - 15:13, Güncelleme: 18.04.2022 - 15:13
 

Kocaeli’de bulunan yaylalar

Kocaeli sınırları içerisinde bulunan yaylaları sizler için derledik. Kocaeli’de hangi yaylalar var? Kocaeli yayla kamp alanları hangisi? Detaylar haberimizde…

Kocaeli sanayi şehri olmasının yanı sıra içinde birçok doğal güzelliği barındırmasıyla da ön plana çıkmaktadır. İçerisinde gezilecek birçok yer bulunan Kocaeli, yayla konusunda da tercih edilen iller arasında yerini almıştır. Kocaeli’de bulunan yaylalar hangileridir? İşte o yaylalar… KUZU YAYLASI Milli Parklar Müdürlüğü’ne bağlı bir yayla olan Kuzu Yayla, ücretli bir şekilde hizmet vermektedir. Araçlar ve vatandaşlar için ayrı fiyat tarifelerine sahip olan yayla, milli park sınırları içerisinde yer aldığı için kamp yapmak için de tercih edilen noktalardan birisi haline gelmiştir. Kuzu Yaylası’na nasıl gidilir? Kuzu Yaylası’na gitmek için Maşukiye’ye geldikten sonra Kartepe’ye tırmanmaya başlayın. 12. Kilometrede park tabelasını göreceksiniz. MAŞUKİYE KİRAZLI YAYLASI Maşukiye her zaman Kocaeli’de tercih edilen yerlerden birisi haline gelmiştir. İçinde birden fazla yayla barındıran Maşukiye, Kirazlı Yaylası kesinlikte önerilmektedir. Manzarası, piknik alanları ve yeşilliğiyle ön plana çıkan yayladan İzmit Körfezi’ni ve Sapanca Gölü’nü görebilirsiniz. Maşukiye Kirazlı Yaylası nasıl gidilir? Maşukiye’ye gittikten sonra tabelaları takip ederek Kirazlı Yaylası’na ulaşabilirsiniz. KAYA ÜSTÜ YAYLASI Yürüyüş için oldukça tercih edilen Kaya Üstü Yaylası,  gidenler tarafından “manzarası eşsiz” olarak tanımlanmaktadır. İçinde yaya yolları olan yaylada parkura Aksığın Köyü’nden başlayıp Tepecik Köyü’nde bitirebilirsiniz. Kaya Üstü Yaylası’na nasıl gidilir? Yuvacık yol ayrımından Yuvacık Barajı istikametine devam edin. Yol ayrımından Tepecik Köyü tabelasını gördükten sonra köye doğru devam edin. Köyden sonra Kaya Üstü Yaylası tabelasını takip ederek ulaşabilirsiniz. MENEKŞE YAYLASI Rakımı 1000 mt civarında olan Menekşe Yaylası kekik kokusuyla sizi karşılamaktadır. Trekking (yürüyüş) konusunda nam salmış bir yer olsa da serinlemek için ve doğayla başbaşa kalmak için oldukça tercih edilen kamp alanlarından birisidir. Ayrıca Şahin Tepesi’nin eşsiz manzarasını izlemenizi de tavsiye ederiz. Menekşe Yaylası’na nasıl gidilir? Gölcük yolu üzerinden Bahçecik tabelasını takip ettikten sonra köy içinde Menekşe Yaylası tabelasını göreceksiniz.
Kocaeli sınırları içerisinde bulunan yaylaları sizler için derledik. Kocaeli’de hangi yaylalar var? Kocaeli yayla kamp alanları hangisi? Detaylar haberimizde…

Kocaeli sanayi şehri olmasının yanı sıra içinde birçok doğal güzelliği barındırmasıyla da ön plana çıkmaktadır. İçerisinde gezilecek birçok yer bulunan Kocaeli, yayla konusunda da tercih edilen iller arasında yerini almıştır. Kocaeli’de bulunan yaylalar hangileridir? İşte o yaylalar…

KUZU YAYLASI

Milli Parklar Müdürlüğü’ne bağlı bir yayla olan Kuzu Yayla, ücretli bir şekilde hizmet vermektedir. Araçlar ve vatandaşlar için ayrı fiyat tarifelerine sahip olan yayla, milli park sınırları içerisinde yer aldığı için kamp yapmak için de tercih edilen noktalardan birisi haline gelmiştir.

Kuzu Yaylası’na nasıl gidilir?

Kuzu Yaylası’na gitmek için Maşukiye’ye geldikten sonra Kartepe’ye tırmanmaya başlayın. 12. Kilometrede park tabelasını göreceksiniz.

MAŞUKİYE KİRAZLI YAYLASI

Maşukiye her zaman Kocaeli’de tercih edilen yerlerden birisi haline gelmiştir. İçinde birden fazla yayla barındıran Maşukiye, Kirazlı Yaylası kesinlikte önerilmektedir. Manzarası, piknik alanları ve yeşilliğiyle ön plana çıkan yayladan İzmit Körfezi’ni ve Sapanca Gölü’nü görebilirsiniz.

Maşukiye Kirazlı Yaylası nasıl gidilir?

Maşukiye’ye gittikten sonra tabelaları takip ederek Kirazlı Yaylası’na ulaşabilirsiniz.

KAYA ÜSTÜ YAYLASI

Yürüyüş için oldukça tercih edilen Kaya Üstü Yaylası,  gidenler tarafından “manzarası eşsiz” olarak tanımlanmaktadır. İçinde yaya yolları olan yaylada parkura Aksığın Köyü’nden başlayıp Tepecik Köyü’nde bitirebilirsiniz.

Kaya Üstü Yaylası’na nasıl gidilir?

Yuvacık yol ayrımından Yuvacık Barajı istikametine devam edin. Yol ayrımından Tepecik Köyü tabelasını gördükten sonra köye doğru devam edin. Köyden sonra Kaya Üstü Yaylası tabelasını takip ederek ulaşabilirsiniz.

MENEKŞE YAYLASI

Rakımı 1000 mt civarında olan Menekşe Yaylası kekik kokusuyla sizi karşılamaktadır. Trekking (yürüyüş) konusunda nam salmış bir yer olsa da serinlemek için ve doğayla başbaşa kalmak için oldukça tercih edilen  kamp alanlarından birisidir. Ayrıca Şahin Tepesi’nin eşsiz manzarasını izlemenizi de tavsiye ederiz.

Menekşe Yaylası’na nasıl gidilir?

Gölcük yolu üzerinden Bahçecik tabelasını takip ettikten sonra köy içinde Menekşe Yaylası tabelasını göreceksiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.