LASTİK İŞ yılbaşı

KOCAELİ'DE TÜM OKULLARDA AYNI ANDA DEPREM TATBİKATI YAPILDI

GÜNDEM 04.03.2022 - 14:22, Güncelleme: 04.03.2022 - 14:22
 

KOCAELİ'DE TÜM OKULLARDA AYNI ANDA DEPREM TATBİKATI YAPILDI

Kocaeli Valiliği tarafından İzmit Muammer Dereli Fen Lisesi’nde ‘ Deprem Anı Uygulaması ve Tahliye Tatbikatı’ gerçekleştirildi. Büyük bir ciddiyetle yapılan tatbikat sonrası konuşan Vali Yavuz, “İlimiz genelinde aynı anda 1460 okulda 418 bin öğrencimizi tahliye ettik” dedi

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı kapsamında her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında düzenlenen Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde 81 ilde aynı anda tüm okullarda deprem tatbikatı yapıldı. İlimizde de Vali Seddar Yavuz, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya ve İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen’in katılımıyla Muammer Dereli Fen Lisesi’nde “ Deprem Anı Uygulaması ve Tahliye Tatbikatı” gerçekleştirildi. GÜVENLİ TAHLİYE  Büyük bir ciddiyetle yapılan tatbikat çerçevesinde ilk olarak deprem alarmı verildi. Daha sonra tehlike geçti alarmı verilerek güvenli tahliye yapıldı. Öğrencilerin toplanma alanında buluşmasının ardından ise yoklama alındı. Tatbikat kapsamında öğrencilere çadır kurulumu, arama kurtarma malzeme tanıtımı ve UMKE-JAK görev alanı bilgilendirmesi yapıldı.    AFETLERDEN DAHA İYİ KORUNACAĞIZ Tatbikat sonrası konuşan Vali Seddar Yavuz, “ Siz öğrencilerimizden büyük beklentilerimiz var. İlimiz depremlerde büyük acılar yaşadı. Bu anlamda bilinçli, tedbirlik olmak bizi sevdiklerimizden ayırmayacaktır. AFAD’ın risk azaltma çalışmalarını tamamlamış bulunuyoruz. İş birliği ve dayanışma ruhu ile afetlerden daha iyi korunacağız.  MEVCUT DÜZENE KARŞIYIZ  Bu ülke güçlü olmak zorunda. Ülkemizin gençleri devletimizi daha büyük hale getirmenin hayalini kurmalıdır. İnanıyorum ki bu GENÇLİK bu hayalle yaşayarak ülkemizi en iyi noktaya getirecektir. Bizim medeniyetimiz sevgi medeniyetidir. Biz mevcut düzene karşıyız. Biz kimsenin adaletsizliğe maruz kalmadığı bir dünya istiyoruz.  418 BİN ÖĞRENCİ KATILDI Afetler konusunda arama kurtarma birimlerimizin sayısını artırıyoruz. Birimleri bir araya getiriyoruz. Bu anlamada tatbikatımız çerçevesinde ilimiz genelinde aynı anda 1460 okulda 418 bin öğrencimizi tahliye ettik. Tatbikatta göstermiş olduğunuz dikkat ve hassasiyetten dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
Kocaeli Valiliği tarafından İzmit Muammer Dereli Fen Lisesi’nde ‘ Deprem Anı Uygulaması ve Tahliye Tatbikatı’ gerçekleştirildi. Büyük bir ciddiyetle yapılan tatbikat sonrası konuşan Vali Yavuz, “İlimiz genelinde aynı anda 1460 okulda 418 bin öğrencimizi tahliye ettik” dedi

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı kapsamında her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında düzenlenen Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde 81 ilde aynı anda tüm okullarda deprem tatbikatı yapıldı. İlimizde de Vali Seddar Yavuz, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya ve İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen’in katılımıyla Muammer Dereli Fen Lisesi’nde “ Deprem Anı Uygulaması ve Tahliye Tatbikatı” gerçekleştirildi.

GÜVENLİ TAHLİYE 

Büyük bir ciddiyetle yapılan tatbikat çerçevesinde ilk olarak deprem alarmı verildi. Daha sonra tehlike geçti alarmı verilerek güvenli tahliye yapıldı. Öğrencilerin toplanma alanında buluşmasının ardından ise yoklama alındı. Tatbikat kapsamında öğrencilere çadır kurulumu, arama kurtarma malzeme tanıtımı ve UMKE-JAK görev alanı bilgilendirmesi yapıldı. 

 

AFETLERDEN DAHA İYİ KORUNACAĞIZ

Tatbikat sonrası konuşan Vali Seddar Yavuz, “ Siz öğrencilerimizden büyük beklentilerimiz var. İlimiz depremlerde büyük acılar yaşadı. Bu anlamda bilinçli, tedbirlik olmak bizi sevdiklerimizden ayırmayacaktır. AFAD’ın risk azaltma çalışmalarını tamamlamış bulunuyoruz. İş birliği ve dayanışma ruhu ile afetlerden daha iyi korunacağız. 

MEVCUT DÜZENE KARŞIYIZ 

Bu ülke güçlü olmak zorunda. Ülkemizin gençleri devletimizi daha büyük hale getirmenin hayalini kurmalıdır. İnanıyorum ki bu GENÇLİK bu hayalle yaşayarak ülkemizi en iyi noktaya getirecektir. Bizim medeniyetimiz sevgi medeniyetidir. Biz mevcut düzene karşıyız. Biz kimsenin adaletsizliğe maruz kalmadığı bir dünya istiyoruz.

 418 BİN ÖĞRENCİ KATILDI

Afetler konusunda arama kurtarma birimlerimizin sayısını artırıyoruz. Birimleri bir araya getiriyoruz. Bu anlamada tatbikatımız çerçevesinde ilimiz genelinde aynı anda 1460 okulda 418 bin öğrencimizi tahliye ettik. Tatbikatta göstermiş olduğunuz dikkat ve hassasiyetten dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.