LASTİK İŞ yılbaşı

KYK YURTLARI ÖĞRENCİLER İÇİN HAZIRLANDI

EĞİTİM 18.09.2021 - 10:18, Güncelleme: 18.09.2021 - 10:18
 

KYK YURTLARI ÖĞRENCİLER İÇİN HAZIRLANDI

Üniversite öğrenci yurtları, Covid-19 önlemleri kapsamında gençleri ağırlamaya hazırlanıyor. Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim Aktürk, 16 bin 655 öğrenciye hizmet edecekleri KYK yurtlarında bütün tedbirleri aldıklarını ifade etti

KYK yurtlarında barınma talebinde bulunan öğrencilerin başvuru sonuçları önceki gün açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, paylaştığı tweet ile sonuçlara e-Devlet üzerinden ulaşılabileceğini duyurdu. Yurt başvuruları 19 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek. Pandemi nedeni ile uzun süredir kapalı olan yurtlarda ne tür tedbirler alınacağı merak ediliyordu.   Pandemi döneminde yurtdışından gelen ve karantinaya alınan 2 bin 134 kişi ile testi pozitif çıkan 2 bin 537 kişiyi ağırlayan yurtların öğrencilerin kullanımından önce nasıl bir süreçten geçtiği ile ilgili soruları cevaplayan Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim Aktürk , yurtlarda Covid 19 salgın yönetimi ve çalışma rehberindeki hükümler gereğince tüm önlem ve iyileştirmelerin yerine getirildiğini ifade etti.Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim Aktürk, Kocaeli’de16 KYK yurdunun bulunduğunu hatırlatarak “2021-2022 öğretim döneminde ilimizde 16 bin 655 yüksek öğrenim öğrencisine hizmet verebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. “ COVID-19 PROTOKOLÜNE GÖRE” Aktürk, “Kocaeli’de üniversitelerin akademik takvimlerine göre; KOÜ’de 20 Eylül’de başlayacak olan dersler, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Bilimleri Üniversitesi ile GTÜ’de27 Eylül’de başlayacaktır. Yurtlarımızda Covid-19 salgın yönetimi ve çalışma rehberindeki hükümler gereğince tüm önlem ve iyileştirmeler yerine getirilmiştir. Tüm odalarda ve ortak kullanım alanlarında dezenfektasyon işlemi tamamlanmıştır. Öğrencilerimiz yurda girerken ateş ölçümleri yapılarak içeri alınacaktır. Yemekhanelerimizin de masa planlaması oturma düzeni de Covid-19 protokolüne göre belirlenmiştir. Tüm imkanlarımızla ve ekibimizle gençlerimizi burada ağırlamaya, onlara her zaman katkı sunmaya gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Üniversite öğrenci yurtları, Covid-19 önlemleri kapsamında gençleri ağırlamaya hazırlanıyor. Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim Aktürk, 16 bin 655 öğrenciye hizmet edecekleri KYK yurtlarında bütün tedbirleri aldıklarını ifade etti

KYK yurtlarında barınma talebinde bulunan öğrencilerin başvuru sonuçları önceki gün açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, paylaştığı tweet ile sonuçlara e-Devlet üzerinden ulaşılabileceğini duyurdu. Yurt başvuruları 19 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek. Pandemi nedeni ile uzun süredir kapalı olan yurtlarda ne tür tedbirler alınacağı merak ediliyordu.

 

Pandemi döneminde yurtdışından gelen ve karantinaya alınan 2 bin 134 kişi ile testi pozitif çıkan 2 bin 537 kişiyi ağırlayan yurtların öğrencilerin kullanımından önce nasıl bir süreçten geçtiği ile ilgili soruları cevaplayan Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim Aktürk , yurtlarda Covid 19 salgın yönetimi ve çalışma rehberindeki hükümler gereğince tüm önlem ve iyileştirmelerin yerine getirildiğini ifade etti.Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim Aktürk, Kocaeli’de16 KYK yurdunun bulunduğunu hatırlatarak “2021-2022 öğretim döneminde ilimizde 16 bin 655 yüksek öğrenim öğrencisine hizmet verebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“ COVID-19 PROTOKOLÜNE GÖRE”

Aktürk, “Kocaeli’de üniversitelerin akademik takvimlerine göre; KOÜ’de 20 Eylül’de başlayacak olan dersler, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Bilimleri Üniversitesi ile GTÜ’de27 Eylül’de başlayacaktır. Yurtlarımızda Covid-19 salgın yönetimi ve çalışma rehberindeki hükümler gereğince tüm önlem ve iyileştirmeler yerine getirilmiştir. Tüm odalarda ve ortak kullanım alanlarında dezenfektasyon işlemi tamamlanmıştır. Öğrencilerimiz yurda girerken ateş ölçümleri yapılarak içeri alınacaktır. Yemekhanelerimizin de masa planlaması oturma düzeni de Covid-19 protokolüne göre belirlenmiştir. Tüm imkanlarımızla ve ekibimizle gençlerimizi burada ağırlamaya, onlara her zaman katkı sunmaya gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.