LASTİK İŞ yılbaşı

TÜRKİYE'NİN EKMEK ZAMMI İLE İLGİLİ BEKLENEN HABERİ KOCAELİ FIRINCILAR ODASI'NDAN GELDİ

KOCAELİ 21.07.2023 - 17:47, Güncelleme: 21.07.2023 - 18:39
 

TÜRKİYE'NİN EKMEK ZAMMI İLE İLGİLİ BEKLENEN HABERİ KOCAELİ FIRINCILAR ODASI'NDAN GELDİ

Türkiye'de ekmek zamlarıyla ilgili son noktayı Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Kocaeli Fırıncılar Odası'ndan duyurdu.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Kocaeli Fırıncılar Odası'nda basın toplantısı düzenledi. Ekmek fiyatlarının 10-12 liraya yükseleceğiyle ilgili haberler çıkması üzerine Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanlığı’nda açıklama yapan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı, “Ekmeğin fiyatının yükselmemesi için direniyoruz ama aynı kişiler ve aynı gerçek dışı haberler çıkıyor. Fiyatta tek muhatap Fırıncılar Federasyonu ve TOBB’dur. Vatandaşımız gerçek dışı haberlere itibar etmesin.” dedi. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı yaptığı açıklamada son günlerde çıkan ekmek 12 TL olacak iddialarıyla ilgili şunları söyledi: "Ekmeğin 10-12 TL olacağı haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Haziran ayı başında un fiyatlarındaki desteklemenin kalması sonrası yüzde 40 azami artış ön görmüştü ve esnaf odaları birliğinden buna göre fiyatlar alındı. Ülke genelinde azami kilo fiyatı 35 TL bandında korunmuştur. Ekmek ile ilgili söz sahibi olmayan insanlar tarafından yapılan açıklamalara itibar edilmemeli. EKMEK 10-12 TL OLUR MU? 'Seçimlerde Cumhur İttifakı'na destek verdik ama taahhütler yerine getirilmedi' gibi sözler bize ait değildir, bunlar gerçek değildir. Akaryakıta gelen zam bizi de olumsuz etkilemiştir ama bu demek değilki önümüzdeki aylarda ekmek 10-12 TL olacak. Bugün ekmeğin 10 TL olması mümkün değildir. Un fiyatlarını bakanlık ve biz yakından takip ediyoruz. Eğer fahiş bir artış olursa bakanlık da bunun önüne geçecektir. Azami kilogram fiyat 35 lira 50 kuruştur. En son 9 ay önce ekmek fiyatları değişmiş, bugün belirlediğimiz fiyat en uygun fiyattır. Makul bir fiyat artışı belirmek bugüne kadar yaptığımızdı, bundan sonra da böyle olacaktır. Sektörün sorunları var, bu sorunların çözümü için bakanlıkla görüşülecek."
Türkiye'de ekmek zamlarıyla ilgili son noktayı Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Kocaeli Fırıncılar Odası'ndan duyurdu.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Kocaeli Fırıncılar Odası'nda basın toplantısı düzenledi.

Ekmek fiyatlarının 10-12 liraya yükseleceğiyle ilgili haberler çıkması üzerine Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanlığı’nda açıklama yapan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı, “Ekmeğin fiyatının yükselmemesi için direniyoruz ama aynı kişiler ve aynı gerçek dışı haberler çıkıyor. Fiyatta tek muhatap Fırıncılar Federasyonu ve TOBB’dur. Vatandaşımız gerçek dışı haberlere itibar etmesin.” dedi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı yaptığı açıklamada son günlerde çıkan ekmek 12 TL olacak iddialarıyla ilgili şunları söyledi:

"Ekmeğin 10-12 TL olacağı haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Haziran ayı başında un fiyatlarındaki desteklemenin kalması sonrası yüzde 40 azami artış ön görmüştü ve esnaf odaları birliğinden buna göre fiyatlar alındı. Ülke genelinde azami kilo fiyatı 35 TL bandında korunmuştur. Ekmek ile ilgili söz sahibi olmayan insanlar tarafından yapılan açıklamalara itibar edilmemeli.

EKMEK 10-12 TL OLUR MU?

'Seçimlerde Cumhur İttifakı'na destek verdik ama taahhütler yerine getirilmedi' gibi sözler bize ait değildir, bunlar gerçek değildir. Akaryakıta gelen zam bizi de olumsuz etkilemiştir ama bu demek değilki önümüzdeki aylarda ekmek 10-12 TL olacak. Bugün ekmeğin 10 TL olması mümkün değildir. Un fiyatlarını bakanlık ve biz yakından takip ediyoruz. Eğer fahiş bir artış olursa bakanlık da bunun önüne geçecektir. Azami kilogram fiyat 35 lira 50 kuruştur. En son 9 ay önce ekmek fiyatları değişmiş, bugün belirlediğimiz fiyat en uygun fiyattır. Makul bir fiyat artışı belirmek bugüne kadar yaptığımızdı, bundan sonra da böyle olacaktır. Sektörün sorunları var, bu sorunların çözümü için bakanlıkla görüşülecek."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.