Ersin AKBOYUN
Köşe Yazarı
Ersin AKBOYUN
 

TURİZİMDE İŞLER İYİ DEĞİL

  İş yoğunluğundan fırsat bulup yapamadığımız tatil için birkaç günlüğüne şehir dışına çıktık Gittiğimiz tatil beldesinde gördük ki Turizm de işler anlatıldığından daha da kötü Öyle çok lüks şatafatlı büyük otelleri geçtim Ev pansiyoncuları bile Adete kan ağlıyor Geçtiğimiz Kurban bayramı bir nebze doluluk yaşanmış Ancak o gün bugündür Gelen giden sayılıymış Oysa bu ülkenin en büyük sıcak para kaynağı Turizmimizdir Ne yazık ki  Her geçen sene daha da kötüye giden sektör  Bu sene kara kara ne yapacaklarını düşünüyor “Tüpçüye bile borcumuz var” Diye durumunu özetleyen turizmciler  Önümüzde ki iki aylık dönemden medet umuyor. Oysa biraz düşünülse  Kendimiz ettik kendimiz bulduk denilecek Ama bunu söyleyen yok Bin liralık odayı beş bin liraya satan  Yirmi liralık suyu yüz liraya kaptıran Bir akşam yemeğine küçük bir servet ödeten  Bazı gözü doymazlar yüzünden Turizmimiz adete can çekişiyor. Yapılması gereken belli Turizm politikamız baştan aşağıya yenilenmeli Gerekirse mecburi fiyat uygulaması yapılmalı Eğitimsiz turisti keriz sanan personel sektörden uzaklaştırılmalı Yoksa bu seneyi şöyle böyle kurtaracak olan işletmelerin gelecek sene bu günleri bile arayacağı şimdiden belli.
Ekleme Tarihi: 22 Haziran 2026 -Pazartesi

TURİZİMDE İŞLER İYİ DEĞİL

 

İş yoğunluğundan fırsat bulup yapamadığımız tatil için birkaç günlüğüne şehir dışına çıktık
Gittiğimiz tatil beldesinde gördük ki
Turizm de işler anlatıldığından daha da kötü
Öyle çok lüks şatafatlı büyük otelleri geçtim
Ev pansiyoncuları bile
Adete kan ağlıyor
Geçtiğimiz Kurban bayramı bir nebze doluluk yaşanmış
Ancak o gün bugündür
Gelen giden sayılıymış
Oysa bu ülkenin en büyük sıcak para kaynağı
Turizmimizdir
Ne yazık ki 
Her geçen sene daha da kötüye giden sektör 
Bu sene kara kara ne yapacaklarını düşünüyor
“Tüpçüye bile borcumuz var”
Diye durumunu özetleyen turizmciler 
Önümüzde ki iki aylık dönemden medet umuyor.
Oysa biraz düşünülse 
Kendimiz ettik kendimiz bulduk denilecek

Ama bunu söyleyen yok
Bin liralık odayı beş bin liraya satan 
Yirmi liralık suyu yüz liraya kaptıran
Bir akşam yemeğine küçük bir servet ödeten 
Bazı gözü doymazlar yüzünden
Turizmimiz adete can çekişiyor.

Yapılması gereken belli
Turizm politikamız baştan aşağıya yenilenmeli
Gerekirse mecburi fiyat uygulaması yapılmalı
Eğitimsiz turisti keriz sanan personel sektörden uzaklaştırılmalı
Yoksa bu seneyi şöyle böyle kurtaracak olan işletmelerin gelecek sene bu günleri bile arayacağı şimdiden belli.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Elazığ Çelik Ahşap