LASTİK İŞ yılbaşı

ÇED TOPLANTISI YAPILAMADI

GÜNDEM 04.08.2022 - 12:44, Güncelleme: 04.08.2022 - 12:44
 

ÇED TOPLANTISI YAPILAMADI

Kartepe Uzunbey Mahallesinde yapılması planlanan çelikhane ve haddehane projesinin ÇED toplantısı bölge halkının baskısı sonucu gerçekleştirilemedi.

Kartepe Uzunbey Mahallesi’nde Yıldız Demir Çelik San. A.Ş. tarafından çelikhane ve haddehane projesi için Kartepe Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkez’inde ÇED toplantısı düzenlendi. Toplantıya CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, CHP İl Başkanı Özgür Harun Yıldızlı, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, çevre halkı, ÇED yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. Bölge halkının tepkisi nedeniyle toplantı gerçekleştirilemedi. Normal şartlarda 17 Şubat’ta düzenlenmesi planlanan ÇED toplantısı yine bölge halkının tepkisi nedeniyle toplantı ertelenmişti. Söz konusu süreçte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın ve Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman da projeye olumlu bakmadıklarını ifade etmişti. Bölgede yaşayan vatandaşlar da sık sık bir araya gelerek tepkili olduklarını duyurmuştu. Firmanın tekrar talepte bulunması üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED toplantısı için 4 Ağustos tarihini vermişti. Siz para kazanacaksınız diye biz neden ölüyoruz? Toplantının başladığı saatlerde çevik kuvvetleri kültür merkezinin önünde geniş güvenlik önlemleri alırken vatandaşlar ise toplantının yapılmasını istemedi. Zaman zaman gerginliğin yaşandığı toplantı bölge halkının tepkileri sonucu iptal edildi. Toplantı başladığı sırada ise tutanak tutturmak istemeyen bölge halkı ile ÇED Yetkililerinin önüne barikat kuran çevik ekipleri arasında arbede yaşandı. Salonda yaşanan gergin anlarda mahalle halkı “Artık kanser olmak istemiyoruz”, “Okul yapın bir şey yapmak istiyorsanız”, “Siz para kazanacaksınız diye biz neden ölüyoruz?” gibi cümleler kurarak yetkililere seslendi. ÇED şube müdürlüğü çalışanları tutanak tutmadan toplantıyı bitirerek salondan ayrıldı. Siyasiler olumlu bakıyor Uzun zaman önce gündeme gelen ve ilk toplantısının geçtiğimiz 17 Şubat’ta düzenlenmesi planlanan ÇED toplantısı yine bölge halkının tepkisi nedeniyle toplantı ertelenmişti. Söz konusu süreçte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın ve Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman da projeye olumlu bakmadıklarını ifade etmiş ve bölgede yaşayan vatandaşlar da sık sık bir araya gelerek projenin iptal edilmesini istediklerini söylemişti. Firmanın tekrar talepte bulunması üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED toplantısı için 4 Ağustos tarihini verdi. Fakat yine halkın yoğun katılımı ve tepkisi sonucu toplantı gerçekleştirilemedi.
Kartepe Uzunbey Mahallesinde yapılması planlanan çelikhane ve haddehane projesinin ÇED toplantısı bölge halkının baskısı sonucu gerçekleştirilemedi.

Kartepe Uzunbey Mahallesi’nde Yıldız Demir Çelik San. A.Ş. tarafından çelikhane ve haddehane projesi için Kartepe Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkez’inde ÇED toplantısı düzenlendi. Toplantıya CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, CHP İl Başkanı Özgür Harun Yıldızlı, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, çevre halkı, ÇED yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. Bölge halkının tepkisi nedeniyle toplantı gerçekleştirilemedi. Normal şartlarda 17 Şubat’ta düzenlenmesi planlanan ÇED toplantısı yine bölge halkının tepkisi nedeniyle toplantı ertelenmişti. Söz konusu süreçte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın ve Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman da projeye olumlu bakmadıklarını ifade etmişti. Bölgede yaşayan vatandaşlar da sık sık bir araya gelerek tepkili olduklarını duyurmuştu. Firmanın tekrar talepte bulunması üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED toplantısı için 4 Ağustos tarihini vermişti.

Siz para kazanacaksınız diye biz neden ölüyoruz?
Toplantının başladığı saatlerde çevik kuvvetleri kültür merkezinin önünde geniş güvenlik önlemleri alırken vatandaşlar ise toplantının yapılmasını istemedi. Zaman zaman gerginliğin yaşandığı toplantı bölge halkının tepkileri sonucu iptal edildi. Toplantı başladığı sırada ise tutanak tutturmak istemeyen bölge halkı ile ÇED Yetkililerinin önüne barikat kuran çevik ekipleri arasında arbede yaşandı. Salonda yaşanan gergin anlarda mahalle halkı “Artık kanser olmak istemiyoruz”, “Okul yapın bir şey yapmak istiyorsanız”, “Siz para kazanacaksınız diye biz neden ölüyoruz?” gibi cümleler kurarak yetkililere seslendi. ÇED şube müdürlüğü çalışanları tutanak tutmadan toplantıyı bitirerek salondan ayrıldı.

Siyasiler olumlu bakıyor
Uzun zaman önce gündeme gelen ve ilk toplantısının geçtiğimiz 17 Şubat’ta düzenlenmesi planlanan ÇED toplantısı yine bölge halkının tepkisi nedeniyle toplantı ertelenmişti. Söz konusu süreçte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın ve Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman da projeye olumlu bakmadıklarını ifade etmiş ve bölgede yaşayan vatandaşlar da sık sık bir araya gelerek projenin iptal edilmesini istediklerini söylemişti. Firmanın tekrar talepte bulunması üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED toplantısı için 4 Ağustos tarihini verdi. Fakat yine halkın yoğun katılımı ve tepkisi sonucu toplantı gerçekleştirilemedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.