LASTİK İŞ yılbaşı

TURKOVAC AŞISI KOCAELİ'DE UYGULANMAYA BAŞLANDI

SAĞLIK 07.02.2022 - 15:54, Güncelleme: 07.02.2022 - 15:54
 

TURKOVAC AŞISI KOCAELİ'DE UYGULANMAYA BAŞLANDI

Covid19 salgınına karşı Türkiye’nin geliştirdiği aşı olan Turkovac artık Kocaeli’de uygulanabilecek

Covid19 salgınına karşı Türkiye’nin geliştirdiği aşı olan Turkovac artık Kocaeli’de uygulanabilecek. Derince  Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bugün başlayan Turkovac aşısını yapmak isteyen vatandaşlar MHRS üzerinden randevu alarak aşılarını yaptırabilir. Şu anda Covid19’a karşı Kocaeli’de Turkovac, Biontech ve Sinovac aşıları uygulanıyor. Ancak Turkovac’ta randevu almak şartı mutlaka aranıyor. Randevusuz Turkovac yapılmayacak. YAYGINLAŞACAK Covid-19’a karşı Türkiye’de geliştirilen ve ilk olarak sadece Şehir Hastanelerinde uygulanan Turkovac aşısı yaygınlaştırılmaya başlandı. Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde bugün başlayan aşı ile ilgili açıklama yapan İl  Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, “Eğitim ve Araştırma hastanesinde Turkovac aşısı yapmaya başladık. Turkovac aşısı olmak isteyen vatandaşlarımız randevu alarak aşılarını yaptırabilir” dedi. Devlet Hastanelerinde ne zaman aşısının uygulanmaya başlanacağı ile ilgili soruya ise Pehlevan, “Bu konuda bakanlık çalışma yapıyor. Çalışmalar tamamlandıkça bize de bilgi veriliyor” dedi.
Covid19 salgınına karşı Türkiye’nin geliştirdiği aşı olan Turkovac artık Kocaeli’de uygulanabilecek

Covid19 salgınına karşı Türkiye’nin geliştirdiği aşı olan Turkovac artık Kocaeli’de uygulanabilecek. Derince  Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bugün başlayan Turkovac aşısını yapmak isteyen vatandaşlar MHRS üzerinden randevu alarak aşılarını yaptırabilir. Şu anda Covid19’a karşı Kocaeli’de Turkovac, Biontech ve Sinovac aşıları uygulanıyor. Ancak Turkovac’ta randevu almak şartı mutlaka aranıyor. Randevusuz Turkovac yapılmayacak.

YAYGINLAŞACAK
Covid-19’a karşı Türkiye’de geliştirilen ve ilk olarak sadece Şehir Hastanelerinde uygulanan Turkovac aşısı yaygınlaştırılmaya başlandı. Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde bugün başlayan aşı ile ilgili açıklama yapan İl  Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, “Eğitim ve Araştırma hastanesinde Turkovac aşısı yapmaya başladık. Turkovac aşısı olmak isteyen vatandaşlarımız randevu alarak aşılarını yaptırabilir” dedi. Devlet Hastanelerinde ne zaman aşısının uygulanmaya başlanacağı ile ilgili soruya ise Pehlevan, “Bu konuda bakanlık çalışma yapıyor. Çalışmalar tamamlandıkça bize de bilgi veriliyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.